Spring naar de inhoud

Tenerife

Het eiland van de eeuwige lente.

Alle nuttige informatie over Tenerife. Wat te doen ?

Tenerife dankt haar bijnaam 'het eiland van de eeuwige lente' aan haar uitstekende toeristische voorzieningen, talloze accommodaties en een onovertroffen klimaat.
Tenerife - verrassend groen eiland vol variatie
Tenerife is een eiland van contrasten. ’s Winters kun je zwemmend in zee de besneewde Teide zien, de hoogtse berg van Spanje. Aan de zuidkust vind je pretentieloos vakantievertier maar in het noorden heb je universiteitsstad La Laguna vol historische gebouwen. Wandelen kan tussen de cactussen maar ook in de schaduwrijke oerbossen van Las Mercedes. De grootste ongerepte stranden vind je bij de Montana Roja. Het eiland heeft meer dan genoeg te bieden voor een lange vakantie. Machtig rijst de hoogtse berg van Spanje op uit de Atlantische Oceaan. De vulkaan El Teide op Tenerife is het middelpunt van een vulkanisch natuurlandschap waar je sportief kunt wandelen en fietsen. In de levendige kustplaatsen worden vele activiteiten georganiseerd en Tenerife is een van de betse plekken oml walvissen en dolfijnen te bekijken. Geniet van de Spaanse keuken en bezoek het carnaval of andere fiestas. Vanaf Tenerife is het 40 minuten varen naar La Gomera, een eldorado voor natuurliefhebbers. Bovendien is het een hotspot voor duikers.
Gratis Corona verzekering voor toeristen

De regering van de Canarische Eilanden heeft een verzekeringspolis afgesloten met AXA España, die toeristen garandeert dat ze alle kosten die voortvloeien uit een incident dat te maken heeft met Covid-19 zullen vergoeden: medische kosten, medische repatriëring en extra verblijf door quarantaine.Deze polis dekt enkel de kosten gemaakt in de Canarische eilanden, niet de kosten die je in je thuisland zou kunnen hebben (daarvoor moet je in je thuisland de nodige stappen ondernemen). En uiteraard enkel wat te maken heeft met Covid-19. Een been breken bijvoorbeeld wordt niet gedekt door deze gratis verzekering. De verzekering geldt zeker tot Augustus 2022).
De reizigers hoeven hiervoor zelf niets te doen. Klik hier voor meer info. Klik hier voor actueel nieuws  over het coronavirus.
#Samen tegen Corona!
#Samen voor een betere wereld!

Tenerife Algemeen

Tenerife is van vulkanische oorsprong, ongeveer 10 miljoen jaar oud, en is ontstaan als gevolg van erupties op de oceaanbodem. Vele lagen lava zorgden er op een gegeven moment voor dat het eiland boven water kwam te liggen, en tevens dat er diepe troggen tussen de verschillende eilanden liggen (tot 3500 meter diep tussen Tenerife en La Palma).
De vulkanen op Tenerife werken hoogstwaarschijnlijk niet meer. De laatste uitbarsting dateert van 1909. Kenmerkend voor Tenerife zijn de ‘caldera’s’, vulkanen met een trechtervormige, ingestorte krater en een diameter van meer dan twee kilometer.
De bekendste caldera van alle eilanden is de caldera Las Cañadas op Tenerife. Dit nationale park ligt gemiddeld op 2000 meter hoogte en heeft een doorsnede van 14 kilometer. In deze caldera zijn op een gegeven moment weer nieuwe strato-vulkanen (kegelvormige vulkanen) ontstaan.

Tot en met de 14e eeuw was Tenerife volledig bedekt met bossen. Na de introductie van de suikerrietteelt werden er veel bossen gekapt, en sinds het begin van het massatoerisme in de jaren zestig van de 20e eeuw is er veel bos gekapt voor de vele hotels en andere toeristische voorzieningen. Door het gebrek aan bomen verdwijnt er zeer veel vruchtbaar bodemmateriaal door erosie. Door de cultivering van de grond was en is er nog steeds sprake van versnelde erosie. Op sommige plaatsen is een kale rotsbodem het enige wat nog rest. Om nog te redden wat er te redden valt is herbebossing de enige remedie, en daar wordt nu de nadruk op gelegd. Het herbebossen gebeurt met de snelgroeiende Canarische pijnbomen.
Door het toerisme stijgt het waterverbruik nog steeds, maar dat geeft veel minder problemen dan op Gran Canaria of Lanzarote. De bergen op Tenerife bevatten namelijk grondwatervoorraden of ‘aquifers’, die voortdurend aangevuld worden via sneeuw en regenwater. Via aquaducten wordt het water over het eiland verdeeld.

Het noordelijke deel van het eiland is groen en vruchtbaar doordat er veel meer regen valt dan in het droge zuiden. Het berglandschap (‘Cumbre Dorsal’) dat van het noordoosten naar het zuidwesten over het eiland loopt is hier de oorzaak van. Het zuiden van Tenerife ligt in de regenschaduw van de bergen met als gevolg dat het daar vaak zonnig en droog is. In het zuiden zijn alleen een aantal valleien vruchtbaar en geschikt voor de landbouw; de rest van dit gebied is ruig, kaal en rotsachtig.
Het noordoostelijke deel van het eiland bestaat geheel uit bergen met kloven, ravijnenen vele dalen. Zowel de west-, de noord-, als de oostkust rijzen steil op uit de zee. Het hoogste punt is de top van de Taborno, 1024 meter hoog. In het westen ligt het Teno-gebergte. Midden op Tenerife ligt het vulkanische gebied Las Cañadas, met als middelpunt de vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje (3718 meter).

Las Cañadas bestaan uit uiteenlopende rotsformaties en kleurige, kilometers brede lavavlakten. Aan de rand daarvan liggen metershoge basaltblokken en brokken donker, glanzend obsidiaan (zwart of grauw vulkanisch glas). Bizarre verschijningen vormen de rotsformaties van Los Roques, Los Azulejos en de Zapato de la Reina. Naast de El Teide liggen andere hoge toppen van Las Cañadas, zoals de Cerrillar, de Chiqueros, de Colmenas, de Pico de Viejo (3135 meter) en de Guajara (2717 meter). Vanuit het centrum lopen indrukwekkende canyonachtige kloven of ‘barrancos’ naar de kust.
De oorspronkelijke stranden zijn zwartgekleurd door het vulkanische zand. Er zijn wel wat strandjes met lichtgekleurd zand, maar die zijn speciaal voor de toeristen aangelegd. Alleen bij El Médano aan de zuidwestkust ligt een 3 kilometer lang, natuurlijk wit zandstrand. Verspreid over de kust liggen ook een aantal kiezelstranden. Met name in het zuiden en het zuidwesten liggen de bekendste toeristische zandstranden, o.a. die van Las Américas en Los Christianos.

De rest van het eiland heeft rotsachtige kusten met steile kliffen. De hoogste kliffen liggen in het westen van Tenerife bij het vissersdorp Puerto de Santiago; de Acantilado los Gigantes (‘de gigantische kliffen’). Dit klifkustgedeelte is een uitloper van het Teno-gebergte en ca. 500 meter hoog.
De rivieren op het eiland zijn kort, woest en daardoor vrijwel onbevaarbaar. Bovendien staan veel riviertjes een deel van het jaar droog door het warmeklimaat op Tenerife.

Culinair Tenerife

Het gevarieerde klimaat en de landschappen van het eiland worden weerspiegeld in de voortreffelijke gastronomie. De keuken is eenvoudig maar lekker en maakt gebruik van lokale producten.
Fruit is er in overvloed, vooral tropisch fruit en groenten waarvan enkele soorten door bezoekers als exotisch worden beschouwd, alsook verse vis, vlees en aardappelen.
De aardappelen moet je proeven met de meest internationale saus van de Canarische Eilanden: mojo (rood of groen, met paprika of zwarte peper en koriander).
Een ander heerlijk gerecht is de Canarische stoofpot die is bereid met een verscheidenheid aan groenten en vlees. Voor veel mensen is het een van de gezondste en smakelijkste gerechten van de Spaanse keuken.
Een inheemse bijdrage aan de recepten van Tenerife is gofio, een product gemaakt van geroosterde en gemalen granen die de inwoners bijna met alles eten, van melk en fruit tot de Canarische stoofpot en linzen. Wees niet verbaasd als je gofio in één van die oude blikken koekjesdozen geserveerd krijgt. Dat betekent dat je in een authentiek restaurant met huisgemaakte gerechten bent beland. Gofio is zeer rijk aan mineralen, met name ijzer, zink en magnesium en geeft veel energie dankzij de aanwezigheid van koolhydraten.
Lokale kazen, die meestal van geitenmelk worden gemaakt, zijn een typisch voorgerecht op het eiland. Zacht en vers of aan de lucht gedroogd. De kazen van Tenerife staan bekend om hun zachte textuur en speciale aroma die een zuivere smaak aankondigen die enigszins zuur en zout is.
Arico-Fasnia, Anaga, Teno en El Tanque zijn enkele van de bekendste productiegebieden van Tenerife. Onlangs hebben verschillende kazen van het eiland internationale onderscheidingen gekregen.
Daarnaast heeft Tenerife natuurlijk een enorme verscheidenheid aan vis: lokale zeebrasem, wrakvis, papegaaivis, tonijn, sardines, tandbaarzen, enz. Het eten van verse vis direct aan zee is een onvergetelijke ervaring.
Honing, een natuurlijk en bijzonder voedingsmiddel, zorgt voor het zoete accent op het menu. Het eiland produceert een aantal unieke variëteiten, aangezien ze door endemische bijen met lokale bloemsoorten worden gemaakt. Een van de meest unieke honingsoorten wordt gemaakt van retama-planten op de Teide.
Canarische bananen zijn waarschijnlijk een van de bekendste producten van de eilandengroep. Dit is de enige bananensoort ter wereld die beschikt over een beschermde geografische aanduiding (BGA) die het unieke karakter en uitstekende kwaliteit ervan garandeert. De zoete smaak en de hoge voedingswaarde maken het een van de favoriete vruchten van sportmensen en voedingsdeskundigen binnen en buiten de Canarische Eilanden, waar het op traditionele wijze in kleine plantages wordt geteeld. Hoewel bananen meestal vers worden gegeten, vind je ze vaak in milkshakes, ijs, brochettes of zelfs gebakken, in hun geheel of in plakjes.
De rijkdom en verscheidenheid van de wijnen die al vier eeuwen op Tenerife wordt geproduceerd maakt hen geschikt voor elke gelegenheid ter begeleiding van de gastronomische delicatessen van het eiland. Door hun Atlantische en vulkanische afkomst, gecombineerd met het feit dat ze worden geproduceerd uit ongewone druivensoorten, vormen ze een unieke expressie van het landschap en zijn bewoners.
Guachinche is geen Spaans, maar een Canarisch woord dat vooral in Tenerife gebruikt wordt. Guachinche is de verwoording voor kleine traditionele bedrijfjes, waaronder de piepkleine maar oergezellige restaurantjes uitgebaat door één familie.
De beste guachinches op Tenerife vind je hier
De Tapas Bar La salud in Adeje won al 3x op rij de regionale tapasprijs (de Ruta de La Tapas). De uitbaatsters zijn Nederlanders. Alles is vers bereid en mooi gepresenteerd. Een aanrader.
Waarschijnlijk het beste restaurant in Los Cristianos is Pa’Lante! Belgische chef Robin Vervenne ontvangt en kookt met klasse en oog voor detail in zijn nieuw restaurant met prachtig interieur en open keuken. Belgische topkwaliteit en gastvrijheid!

Wat te doen ? Sporten
Wat te doen ? Parken
Wat te doen ? Natuur
Bijzondere flora
De Canarische Eilanden hebben een bijzondere flora met circa 1700 planten- en bomensoorten, hiervan zijn er zo’n 470 soorten endemisch, planten en bomen die alleen op deze Spaanse eilanden voorkomen. Zoals de Aeonium canariense, een endemische vetplant met lichtgele of lichtroze bloemen. De Paradijsvogelbloem (Strelitzia reginae) is de nationale bloem van Tenerife. Het blad van de Paradijsvogelbloem lijkt op het blad van een bananenplant en ze zijn beiden familie van de Musaceae, de banaanfamilie. Wat zijn de unieke bomen en planten van de flora op Tenerife? Lees hier achtergrond informatie over de flora op Tenerife

Winkelcentra

Tenerife is een uitstekende bestemming om heerlijk te winkelen. Het eiland kent een goede mix van winkels, waarbij er gelukkig niet alleen maar sprake is van winkels die zich op toeristen richten.
Ook alledaagse winkels zul je op Tenerife volop aantreffen. Wie wil shoppen op Tenerife die zal zien dat vrijwel alles wat je bij ons kunt kopen ook hier te koop is. Vanwege de aanzienlijk lagere accijns op alcohol en tabak zijn sigaretten en sterke alcoholische dranken op Tenerife een stuk goedkoper. Costa Adeje is zo’n beetje een bedevaartsoord voor de shopaholics onder ons. Crème de la crème is Plaza del Duque. Houd je creditcard in de aanslag, want hier vind je alle luxe merken, zoals Cartier, Rolex, Givenchy en Prada. Vlak bij de boulevard van Costa Adeje is El Mirador, een winkelcentrum met traditionele Canarische architectuur. Flaneren en shoppen in de open lucht doe je op je gemak op de ‘gouden mijl’, de gezellige boulevard Avenida de Las Americas in de bij toeristen al decennia zo populaire plaats Playa de las Americas. Weinig kans dat je hier in één keer uitgekeken bent: nationale en internationale keten en exclusieve winkels, zoals Armani, Versace en Dolce & Gabbana, Nike en Timberland.

De mooiste plekjes
Markten

Tijdens een verblijf op Tenerife zoek je uiteraard naar leuke markten waar je heerlijk rond kunt snuffelen in de Spaanse zon. Op deze markten worden vaak streekproducten, kleding en souvenirs verkocht. Hierboven vind je alle populaire markten waar veel van genoemde producten worden verkocht. Opvallend zijn vooral de kleurrijke groenten en vruchten die vers op het eiland worden geoogst. Sluit je ogen en geniet van deze heerlijke, sterke geuren die het eiland kenmerkt. De markten, waar de producten door de lokale bevolking verkocht worden, zijn een echte trekpleister van het eiland.

Video : Rond Tenerife in één dag
Video : Verken Tenerife
Handige Tenerife Sites - Algemeen

Hier vinden jullie een overzicht van enkele goede websites  op het internet met algemene informatie over Tenerife.
https://www.webtenerife.nl/ : Officiële website voor de toeristische promotie van Tenerife. Persoonlijke vind ik dit de beste site. Nergens anders vind je meer informatie. Beschikbaar In 7 verschillende talen.
http://www.allesovertenerife.nl : Top 10 bezienswaardigheden,beste reistijd,reisinformatie,…
https://www.tenerifevoorbeginners.nl/ : De bezienswaardigheden,winkelen,handig om te weten,selectie favoriete Tenerife sites,…
https://www.tenerifevakantie.com : Excursies,evenementen,Up to date nieuws,bezienswaardigheden,activiteiten,restaurants
https://www.canarische-eilanden.info/ : Info over de 7 Canarische Eilanden.
https://www.expedia.nl/ : Populaire plekken om te bezoeken,activiteiten die je kunt doen,Tenerife reisgids,videoreisgids,…
https://www.reisroutes.be/ : 28x bezienswaardigheden,uitstappen + tips,…
https://www.landenkompas.nl/ : Allerlei informatie zoals school en feestdagen in Tenerife,reiservaringen en reisverslagen,…
https://sfm-reizen.nl/ : De badplaatsen,stranden,bezienswaardigheden,eten en drinken,winkelen,golfen,…
https://www.tripadvisor.be/ : De beste bezoektijd,vervoer,lokale gewoonten,tips van de experts,…
https://www.27vakantiedagen.nl/ : Bezienswaardigheden,badplaatsen,stranden,reiservaringen,…
https://www.goodbye.be/Tenerife : Blog site met de perfete mix van sport en culinair genieten,de Canarische keuken,golfplezier,…
https://www.reishonger.nl/ : 10x waarom je straks naar Tenerife wilt! Met #6 Ga op zoek naar de schildpadden. Ze zijn tussen de Palmar grot en de eerste visboerderij vanaf Los Cristianos te vinden. Bekijk hier een video.
https://clubcanary.com : De beste snorkelplekken zijn Abades,Alcala,El Puertito,Montana Amarilla. 5€ korting als je een snorkelexcursie boekt via deze link.
https://trvlmrk.com/redenen-tenerife-bezoeken/ : 13 redenen om Tenerife te bezoeken.
https://workingholiday.blog/ : Top 10 dingen om te doen, Map Tenerife.
https://www.wimdu.nl/blog/ : 30 tips voor leuke activiteiten.
https://www.deteiding.nl/ : Informatie voor Nederlandstaligen op Tenerife.
Tenerife voor iedereen : Facebookpagina Tenerife voor iedereen heeft 7.633 leden. Tenerife is van en voor iedereen, dus hier zijn alle vragen, opinies en reacties welkom!
https://vakanties-tenerife.nl/ : Bezienswaardigheden,markten,restaurants,winkelen..
https://www.yourlittleblackbook.me/nl/ : Tenerife bucketlist : 25x leukste f-dingen om te doen en zien.
https://www.beach-inspector.com/ : strandoverzcht met 51 stranden. Met filter op Ontspanning,Familie,Watersport en Feest. Met strandvideo.

Handige Tenerife Sites - Culinair

Hier vinden juiilie een overzicht van enkele goede websites  op het internet met culinaire informatie over Tenerife.
https://groetjesuitverweggistan.nl/ : Blog site met 7x lekker en betaalbaar eten
https://zoover.nl/blog/ : Blog site waar Foodies hun hart ophalen. Hoe, wat en waar? Check de 5 tips.
https://ikwilnaartenerife.be/ : 2 buitengewone restaurants
https://www.webtenerife.nl/wat-doen/eten-drinken/ : Wissel de traditionele en heerlijke gerechten uit grootmoeders tijd af met vernieuwende recepten van creatieve koks, die de geuren en smaken uit onze kinderjaren weer oproepen en ze een actueel tintje geven. De traditionele gerechten smelten op de tongen van de kieskeurigste mensen en het smaakt naar meer.
https://breakzy.nl/lekker-eten-borrelen-tenerife/ : Een fijn lijstje samengesteld van de restaurants en cafés op Tenerife waar je echt een keer moet eten!
https://www.tafelenintenerife.be/ : Een selectie van goedkope,middenklasse en dure restaurants. Weetjes.
https://www.yourlittleblackbook.me/nl/ :  34x de beste restaurants op het eiland. De beste lokale restaurants op Tenerife die veelal door families en lokale ondernemers gerund worden.
https://www.goodbye.be/blog/ : De  Canarische keuken op zijn best.
https://www.tenerifevakantie.com/ ; restaurant bezoeken? Waar eet je lekkere tapas, of de beste paëlla? Waar vind je de beste Canarische keuken, vergezeld van lokale wijnen van Tenerife…
https://papertravels.nl/ :  Restaurants op Tenerife – 10x lekker uit eten.

Handige Tenerife Sites - Wandelen

Tenerife is een perfecte bestemming voor wandelaars. Het populaire Canarische eiland beschikt over een prachtig nationaal park, waar tevens de hoogste berg van Spanje staat, El Teide.
Maar ook buiten dit park is het prachtig wandelen door diepe kloven, fraaie zandduinen en weelderige bossen. Ben je benieuwd naar de diverse wandelroutes op Tenerife?
De Barranca del Infierno is een beroemde kloof bij het dorpje Adeje in het zuiden van Tenerife. De naam betekent Ravijn van de hel. Het was een schuilplaats voor de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, toen de Spanjaarden arriveerden. De kloof kent een microklimaat waardoor hier opvallend veel cactussen, vetplanten en diverse soorten wolfsmelkplanten groeien. De kloof is een populair wandelgebied. Zo populair dat er per dag een 220 bezoekers worden toegelaten. De wandeling duurt (heen en terug) zo’n drie uur, het hoogteverschil is zo’n 200 meter. Reserveren is noodzakelijk.
https://www.reishonger.nl/wandelen/ : De drie populairste wandelroutes. Nationaal park El Teide,Het Teno gebergte,Het Anaga-gebergte
https://www.tenerife-wandelen.be/ : Diversiteit troef,barranco’s,woeste kust,lavestranden,groene bossen en bergen. Kies een wandeling uit de regio’s Zuid,Noord,National park,Anaga
https://www.wandelingen.info/ : Met de beste reisgidsen.
https://www.webtenerife.nl/wandelen/ : Met mogelijkheid tot het filteren van lanschappen,moeilijkheidgraad en duur.
https://www.naturescanner.nl/wandelen/ : Wandelevenement Tenerife walking festival,video wandelen op Tenerife
https://www.oppad.nl/wandelen/ : Globale beschrijving van de wandelroutes van dag-tot-dag
https://www.gpswandelenintenerife.eu/ : Keuze uit 570 wandelingen en 6084km. Met mogelijkheid tot het filteren van gebied,zwaarte,lengte vanaf tot.
https://inspiratie.corendon.nl/wandelen/ : 4 mooie wandelgebieden.Het Anaga-gebergte in het noordoosten, de noordkust rondom Puerto de la Cruz, het Teno-gebergte in het westen en de Las Cañadas del Teide.
https://dailygreenspiration.nl/wandelen/ : 7 redenen om te gaan wandelen op Tenerife, iets wat het hele jaar door kan.
https://www.wandelenlangskusten.eu/ : Met de mogelijkheid tot het kopen van een reisgids (4€) met de volledige routebeschrijvingen, inclusief overzichts- en detailkaartjes.
https://www.westwandelingen.be/wandelingen-tenerife/ : Met een selectie van de mooiste GPS wandelroutes. Met foto’s en Wikiloc GPS track.
https://nl.wikiloc.com/routes/wandelen/ : De populairste wandelroutes in Palm-Mar.
https://workingholiday.blog/ : Hoe de Mount Teide Peak-vergunning aan te vragen.
https://www.spanjevandaag.com/ : De Ruta 040 : Wandelpad met grootste hoogteverschil op Tenerife.
http://www.andre-gisele.be/ : Website van dorpsgenoten Andre en Gisele. Gaan al jaren voor enkele weken naar Palm-Mar. Met de mogelijkheid tot downloaden van gpx track.
https://www.globetrotteravenue.com/ : De mooiste wandelingen op Tenerife. Zoals Roques de Garcia,Arenas Negras en Costa del Silencio vanuit Palm-Mar.

Handige Tenerife Sites - Fietsen

Het eiland met de bekende berg El Teide is bij uitstek geschikt voor fantastische fietstochten. Ben je een recreatieve fietser die relaxed peddelend de omgeving wil ontdekken?
De meeste bezoekers komen voor de zon en hebben een actieradius van 50 meter rond hun strandstoel op de zuidkust. Daardoor valt de drukte in andere delen van het eiland erg mee. Dat biedt kansen voor de fietser…
Naast de beklimming van de beroemde El Teide kent Tenerife nog veel meer prachtige fietsroutes. De klim vanuit het noordelijk, aan zee gelegen Buenavista, door de kloof naar het dorpje Masca behoort tot een van de mooiste fietsroutes van Europa. En een van de zwaarste: de laatste 4 kilometer vanuit Masca loopt gemiddeld met 11 procent omhoog.
Het wegennet is beperkter dan op Gran Canaria. Toch is het mogelijk om twee weken op het eiland te fietsen en steeds een andere route te rijden. Bovendien kun je op Tenerife langer en hoger klimmen dan op andere eilanden.
Dankzij de geweldige ligging en het heerlijke klimaat, is het 365 dagen per jaar mogelijk om te fietsen op Tenerife.
https://www.webtenerife.nl/ : 8 fietsroutes met mogelijkheid tot filteren op duur,moeilijkheidsgraad,gebied.
https://www.fiets.nl/ : Tenerife wordt zelfs hét fietseiland van de Canarische eilanden genoemd en zij leggen je graag uit waarom!
https://www.naturescanner.nl/ : Fietsen in het Anagagebergte, Fietsen naar El Teide,Fietsen bij Masca,Fiets huren op Tenerife,Video fietsen op Tenerife
https://www.komoot.nl/ :  De 20 beste fiestroutes.
https://www.cycleclassictours.com/ : Begeleide racefiets vakantie Tenerife 2021.
https://bikeexperiencetenerife.com/nl/ : Verhuur van de nieuwste fietsmodellen voor alle soorten fietsers.
https://bikepointtenerife.com/ : Bike Point was een van de eerste fietsverhuurders van Tenerife en is nog steeds een van de besten. Met gps-fietsroutes.
https://www.free-motion.com/ : Fiestverhuur. Je kan hier de nieuwste modellen kiezen uit Cannondale, Specialized, Pinarello & BH.
https://www.cyclinglocations.com/ : Tenerife beklimmingen. Engelstalig.
https://www.epicroadrides.com/ : Tenerife is een van ’s werelds beste bestemmingen voor wielrennen. Engelstalig.
https://www.cyclinglocations.com/ : Tenerife heeft spectaculaire fietsroutes die zelfs profrenners uitdagen. Engelstalig.
https://www.reishonger.nl/ : op naar de top van El Teide.
htthttps://nl.wikiloc.com/ : Meer dan 100 populairste Racefietsen routes in Palm-Mar.
https://www.mountainreporters.com/ :  Dit ziijn de mooiste fietsroutes van Tenerife. Door het fantastische landschap is Tenerife een perfecte bestemming om per fiets te ontdekken.
https://www.routeyou.com/ : Santa Cruz de Tenerife – Overzicht van alle routes. Info,routes en bezienswaardigheden.
https://fietspiratie.com/ : De 10 ultieme beklimmingen op Tenerife.

Vliegen naar Tenerife

Het vliegtuig is voor de meeste mensen het vervoermiddel om naar Tenerife te reizen. Vluchten van en naar Tenerife duren vier uur of net iets langer als je geen rechtstreekse vlucht hebt.
De veerboot is ook nog een optie, zeker als je vanaf een ander Canarisch eiland reist, maar het zijn slechts weinigen die dit doen op deze wijze.
Het veertransport tussen de eilanden wordt toch vooral door locals gebruikt.
Je kunt ook vanaf het vasteland van Spanje met de boot naar Tenerife reizen, maar dan ben je al snel drie tot vier dagen onderweg met de auto plus overtocht.
Vandaar dat ruim 99,9% van de toeristen gewoon met het vliegtuig naar Tenerife reist.
Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je boekt, des te lager de tarieven zijn. Naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt, des te duurder de tickets vaak worden.
Tip : Vergelijk ook eens de prijzen bij de voorgestelde vliegtuigmaatschappijen indien je Skyscanner, CheapTickets of TIX.nl gebruikt !
Online vliegtickets boeken: bij onlinereisbureau of luchtvaartmaatschappij? Uit een studie blijkt dat rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij boeken vaak goedkoper is. Lees hier meer.
Alle personen die naar Tenerife reizen moeten het gezondheidsformulier (FCS form) online invullen voordat ze vertrekken. Dit kan op de website van Spain Travel Health, zodra het formulier is ingevuld, krijg je een QR-code, die bij aankomst in Spanje moet worden getoond. Ook via een mobile app (naam van de app is SpTH) kan de QR-code worden bekomen (Androïd of Apple). Lees hier in detail hoe het formulier FCS in te vullen.
Als u van plan bent naar België terug te keren na een verblijf op Tenerife, moet u binnen 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.

Ryanair is de grootste lagekostenluchtvaartmaatschappij voor continentale vluchten in Europa. Daarnaast is het een van de weinige prijsvechters die daadwerkelijk winstgevend is. Het Ierse bedrijf werd opgericht in 1985 door de Ierse zakenman Tony Ryan. Men startte als een “reguliere” maatschappij, maar veranderde enkele jaren later van koers en richtte zich op de in Europa nieuwe markt van lowcostvluchten volgens het zogenoemde no frills-concept. Men kopieerde de succesformule van Southwest Airlines uit de Verenigde Staten. Huidige CEO Michael O’Leary verfijnde de formule waardoor de maatschappij een van de meest winstgevende lowcostcarriers is ter wereld

TUI fly België, voorheen gekend onder de merknaam Jetairfly, is een Belgische luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Brussels Airport, die lijnvluchten uitvoert naar meer dan 100 bestemmingen. Deze luchtvaartmaatschappij voert ook de meeste vluchten uit voor touroperator TUI

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België. De maatschappij heeft haar thuisbasis op Brussels Airport. Eind juni 2020 werd bekend dat er een sociaal plan voor de herstructurering van de luchtvaartmaatschappij is ondertekend. Zo’n 1000 van de 4200 jobs bij de maatschappij gaan verdwijnen, waarbij gedwongen ontslagen zoveel als mogelijk worden voorkomen. De financiering van het plan is nog niet rond. Lufthansa zou voor de reorganisatie betalen, maar er lopen nog gesprekken met de federale regering over overheidssteun van minstens 290 miljoen euro

FlightAware is een wereldwijd luchtvaartsoftware- en datadienstenbedrijf. Het bedrijf heeft een website en mobiele applicaties die gratis vluchttracering bieden van zowel privé- als commerciële vliegtuigen over de hele wereld.
Op de site kan je alle aankomende en vertrekkende vluchten volgen vanuit Tenerife Zuid.
Wanneer je op de blauwe vluchten klikt, krijg je de volledige informatie. Zeer handig wanneer je familieleden verwacht en je de vlucht wilt volgen.

Van korte trips tot eindeloze avonturen, hier vind je de beste prijzen van miljoenen vluchten. Geen verborgen tarieven. Geen onverwachte kosten.
Met de intelligente zoekfilters, zoals bijvoorbeeld het aantal tussenlandingen en de vertrektijd, kun jij de perfecte vlucht vinden. Daarbij komen nog de talloze tips en aanwijzingen over waar je geld kunt besparen.
Meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd gebruiken Skyscanner.

De beste vlucht vinden kan soms erg ingewikkeld zijn. Zoveel bestemmingen, zoveel airlines, zoveel prijzen. Zoveel keuze! Zij helpen je graag met zoeken naar jouw ticket. Dit is hoe je gemakkelijk goedkope vliegtickets zoekt op CheapTickets
Boek jouw vlucht overal waar je maar wilt, want deze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet en mobiel. Persoonlijk heb ik een slechte ervaring met CheapTickets. De betaalde bedragen voor de bagage waren niet doorgestort aan Tui Fly en Ryanair. Nogmaals betaald in de luchthaven voor de reeds betaalde bagage en die waren in de luchthaven goedkoper dan het reeds betaalde bedrag aan CheapTickets. Na 2 maanden nog steeds wachtend op een terugbetaling.

Op TIX.nl vind je goedkope vliegtickets voor de beste vluchten. Stoelvoorkeur aangeven en zien hoeveel beenruimte je hebt? Vergelijk de kwaliteit, stiptheid en zelfs milieuvriendelijkheid van alle grote luchtvaartmaatschappijen. Door te zoeken op vertrektijd, voorkeur-vliegveld of favoriete airline vind je de vliegtickets waar jij van houdt.
In slechts enkele stappen boek je snel jouw ideale en meest goedkope vlucht. Bij vragen over je vlucht of ticket staat onze klantenservice 7 dagen per week voor je klaar. Maak gebruik van mijn.tix.nl om jouw voorkeuren op te slaan, reisplannen te maken en je tickets nog sneller te kunnen boeken.
Op TIX.nl boek je niet alleen je vliegreis, maar reserveer je ook alvast een huurauto of ticket voor museum of stadstour. En met onze reisgidsen en blog bieden we je alvast inspiratie voor een volgende reis.
Meld je aan op hun Facebook pagina of hun nieuwsbrief om de beste aanbiedingen te ontvangen voor de allergoedkoopste vliegtickets.

Een auto huren op Tenerife

De Canarische Eilanden lenen zich er goed voor om een auto te huren en het eiland te verkennen. Op Tenerife zijn de snelwegen langs de kust goed te berijden. De wegen in de bergen zijn steil met veel haarspeldbochten en soms erg smal.
Waar je het beste je auto kunt huren op Tenerife hangt af van je plannen. Wil je voor de hele duur van je vakantie een auto huren dan raden wij je aan om hem meteen vanaf het vliegveld mee te nemen.
De meeste toeristen zullen landen in het zuiden van Tenerife op Reina Sofia Airport, waar je veel autoverhuurbedrijven vindt.
Door de lagere belastingdruk liggen de prijzen voor een liter diesel of benzine aanzienlijk lager dan bij ons. De afgelopen jaren lag de prijs op Tenerife gemiddeld op ongeveer 55 tot 60 procent van de prijzen die je bij ons aan de pomp betaalt.
Kies je ervoor om je auto op te halen in bijvoorbeeld Los Cristianos, Puerto de Santiago, Santa Cruz of Golf del Sur, dan ben je duurder uit. Bij een huurtermijn van 10 dagen is dat verschil gemiddeld €120.
Klik hier voor handige tips om een auto te huren op Tenerife. Huurprijzen voor auto’s op populaire vakantiebestemmingen rijzen de pan uit. Een verdubbeling of zelfs een verdrievoudiging vergeleken met twee jaar geleden is geen uitzondering. De vraag stijgt, maar er is nauwelijks aanbod.
Er was een goede reden voor de verhuurbedrijven om afgelopen jaar een deel van het wagenpark te verkopen: overleven. Zakelijke klanten en toeristen waren in één klap verdwenen en niemand wist wanneer ze weer zouden terugkeren.
Het toerisme komt langzaam weer op gang, maar autoverhuurbedrijven hebben grote moeite om hun wagenpark weer snel op de oude sterkte te krijgen. Er zijn meerdere problemen. Banken zijn terughoudend met de financiering en door het tekort aan chips hebben autofabrikanten achterstanden bij het op tijd leveren van bestelde auto’s. Door al die ontwikkelingen is de overcapaciteit op de autoverhuurmarkt omgeslagen in schaarste. De gevolgen van de krapte laten zich raden: de budgetprijzen zijn veranderd in woekerprijzen. Verhuurders willen zo’n hoog mogelijke prijs voor de auto die ze kunnen verhuren. De voordeligste prijs krijg je op dit ogenblik bij rentacar-gigi. Zij zijn 30% goedkoper dan de verhuurmaatschappijen op Reina Sofia Airport.